Al onze kaarten zijn reproducties van de hoogst mogelijke kwaliteit
€0 verzendkosten > €100, anders €10
Nederland United Provinces 1732 Hermann Moll

Nederland United Provinces 1732 Hermann Moll

Uitgegeven door Hermann Moll in 1732 Nederland

Beschrijving

Kaart van de verenigde provincies van Nederland uit 1732 gemaakt door Hermann Moll.

Herman Moll 1654-1732

Duits van geboorte, verhuisde als jongeman naar Londen waar hij een langdurige carrière begon als cartograaf en kaartenmaker. Hij startte al snel na zijn aankomst in Engeland zijn eigen zaak voor het uitgeven van kaarten en atlassen.  Hij leerde veel belangrijke figuren kennen waaronder schrijvers als Daniel Defoe en Jonathan Swift. Hij vervaardigde de kaarten voor Gulliver’s Travels van Jonathan Swift.

Hij had zijn eigen stijl van ontwerpen met grote cartouches en vignetten. Deze stijl is ook te vinden in zijn grootformaat atlas The World Described. Deze atlas was bij zijn uitkomst in 1724 al volledig achterhaald met ondermeer een kaart waarop Californië nog afgebeeld staat als een eiland, terwijl al lang bekend was dat het een schiereiland was. Zijn kaart “New and Eact Map of the Dominions of the King of Great Britain on ye Continent of North America” met daarop de Engelse kolonies langs de oostkust is zijn bekendste. Deze wordt in de volksmond de “Bever-kaart”genoemd vanwege de attractieve afbeelding daarop van bevers die een dam bouwen.

Andere uitgaven van hem zijn Atlas Manuale (1709), New and Complete Atlas (1719), Atlas Geographus (1711-1717) en New Discription of England (1724).

Formaat

Beeldmaat plm 26 x 20 cm Lijstmaat plm 40 x 34 cm
Lijst & dubbel passe-partout

Lijst & dubbel passe-partout

De kaarten worden standaard ingelijst en krijgen een dubbel passe-partout. Verder heeft u de keuze uit twee lijsten. Mahonie of wortelnoot.
Inscriptie

Inscriptie

Voor €15,00 extra kan een peroonlijke tekst in het passepartout worden uitgesneden.

Deze tekst kunt u tijdens het afrekenproces invullen.

Bestelcode

NLT 0027 Nederland United Provinces 1732 Moll
Copyright © 2023 Oudelandkaarten.nl. Alle rechten voorbehouden.